Client Success Jobstudent

Job description

Ben jij student en wil jij naast je studie werkervaring opdoen in een dynamische en creatieve omgeving van half juni tot half augustus 2019? Ben jij administratief vaardig en heb je ervaring met backoffice werkzaamheden? Spreek jij tot slot zowel Nederlands, Frans en Engels? Dan zijn wij opzoek naar jou!


De afdeling Client Success van Paylogic in Antwerpen is op zoek naar een Client Success Jobstudent voor 24 - 38uur per week. De ideale bijbaan om relevante werkervaring op te doen! Je komt te werken in het centrum van Antwerpen op loopafstand van het centraal station en de stad. Je krijgt een eigen takenpakket en zult naast persoonlijke begeleiding ook zelfstandig werken. In deze rol voorzie jij al onze klanten van de juiste antwoorden op hun vragen en help je aan de back office kant dat alles goed staat voor onze klanten.

Requirements

Wij zoeken iemand die:

  • Nog studeert (bij voorkeur Project & Event management, Office Management, Bedrijfskunde, of vergelijkbare richtingen);

  • De Nederlandse, Engelse en Franse taal goed beheerst;

  • Affiniteit heeft met de evenementenbranche;

  • Bij voorkeur administratieve ervaring heeft;

  • 3 tot 5 dagen per week beschikbaar is (24 - 38 uur).

Aanbod:

  • Werken in het centrum van Antwerpen;

  • Professionele begeleiding;

  • Informele werksfeer;

  • Werkervaring in een commerciële omgeving;

  • Voordelen van het werken in de entertainment industrie.


Over Paylogic

Paylogic bestaat al meer dan 10 jaar en is aan het groeien! We breiden onze innovatieve white label-oplossing en diensten uit, ook naar het buitenland en willen de omzet en volumes in de komende drie jaar verdubbelen.


Paylogic werkt samen met duizenden klanten wereldwijd en bouwt voor en met de grote namen uit live entertainment, zoals ADE, ID&T, Tomorrowland, Dour en I Love the 90's, aan digitale omgevingen die in-house door Paylogic worden ontwikkeld met de nieuwste technieken en innovaties. Paylogic geeft hiermee evenement organisatoren de volledige controle over hun ticketverkoop en heeft dit omgevormd tot een breed inzetbaar relatie-instrument met de fan. Dat gaat veel verder dan enkel de verkoop van kaartjes. Ons doel voor de komende jaren is om meer diensten aan onze klanten aan te bieden, die zij via ons platform aan hun fans kunnen verkopen (d.w.z. reispakketten, hotels en vluchten toevoegen aan tickets voor evenementen).

 

Vorig jaar hebben we meer dan 250 miljoen euro aan ticket volumes verwerkt voor wereldberoemde festivals, via het geavanceerde technische platform van Paylogic, dat bewezen de drukste piekverkopen afhandelt en garant staat voor stabiliteit, flexibiliteit en veiligheid.

 

Solliciteren?

Als je wilt solliciteren, klik dan op "Apply for this job" en stuur je cv en motivatiebrief. We nemen binnen 7 werkdagen contact met je op. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar hrm@paylogic.eu of neem contact op met Wouter Janssen.