Legal Counsel

Job description

Paylogic, sinds 2018 onderdeel van het Franse mediaconglomeraat Vivendi S.A., is samen met dochterondernemingen ‘See Tickets’ en ‘Digitick’ een internationale marktleider op het gebied van ticketing- en evenement services met vestigingen in Berlijn, Antwerpen, New York, Groningen en Amsterdam.


Als Legal Counsel ben je een belangrijke sparringpartner voor de business op juridisch gebied. Je bent binnen de organisatie verantwoordelijk voor het op juridisch juiste wijze vastleggen van alle (financiële) afspraken met de klanten van Paylogic. Je begeleidt de afdeling Sales bij het aansluitproces van nieuwe klanten en herkent potentiële risico’s. Daarnaast adviseer je op het gebied van vennootschapsrechtelijke zaken, compliance, aansprakelijkheids-, arbeids- en contractenrecht.


Als Legal Counsel binnen Paylogic ligt je prioriteit bij onze core business en werk je aan het:

 • accrediteren van nieuwe klanten;

 • accrediteren van verzoeken vanuit de Sales afdeling inzake wijzigingen omtrent financiële en contractuele afspraken van klanten;

 • opstellen en bewaken van nieuwe financieel/juridisch gelieerde processen in procesbeschrijvingen;

 • Onderhandelen, opstellen en controleren van contracten met klanten en partners op basis van commerciële afspraken;

 • Monitoren van wet- en regelgeving op het gebied van e-commerce handelsplatformen / verkoop op afstand en consumentenrecht;

 • Compliance en advies op het gebied van privacy (AVG/GDPR);

 • Coördineren van juridische vraagstukken tussen de verschillende (internationale) Paylogic entiteiten en dochterondernemingen op het gebied van ticketing;

 • Ervaring in de betaalsector (bijvoorbeeld bank of PSP) is een pré.

Requirements

Wij zoeken een persoon die in het bezit is van een WO-Rechten diploma met ruime werkervaring als bedrijfsjurist, waaronder het opstellen van (commerciële) contracten, bedrijfsverzekeringen, contractmanagement, informatierecht, privacyrecht en overige corporate governance vraagstukken.


Door je juridische kennis en organisatorische vaardigheden ben je in staat om jouw werkzaamheden op een onafhankelijke wijze inhoudelijk, organisatorisch en administratief te runnen. Je signaleert juridische risico’s proactief, je bent een generalist op de verschillende rechtsgebieden, je kunt vraagstukken inter-afdeling overzien (helicopterview) en je neemt zelf ownership over alle juridische zaken. Je fungeert als sparringpartner die een toegevoegde waarde kan bieden op elk niveau, van een supportafdeling tot aan het MT en het bestuur.


Je vindt het verder leuk om commerciële kansen bij klanten om te zetten in concrete voorstellen. Uiteraard beheers je zowel de Nederlandse taal als de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Als je Duits of Frans spreekt is dat een pre. Je hebt een praktische en proactieve instelling, je bent klantgericht, gewend om met korte deadlines om te gaan en je bent communicatief sterk. Dit motiveert je om jezelf uit te dagen waarbij je streeft naar perfectie. Er wordt dan ook van je verwacht dat je meedenkt met de organisatiedoelstellingen en uitdagingen.


Daarnaast heb je affiniteit met de evenementen industrie en maak je gemakkelijk contact met je collega’s en externe partijen. Tevens weet je hoe je ontwikkelingen in het binnen- en buitenland vertaald naar praktische toepassingen, door onze business tot in de kern te begrijpen. Als Legal Counsel sta je midden in de organisatie en weet je jezelf te profileren als een belangrijke sparringpartner.  


Wij bieden

 • Een marktconform salaris in lijn met ervaring;

 • Contract voor 32 - 40 uur;

 • Een internationale legal sleutelpositie binnen de ticketing partijen van Vivendi;

 • Zakelijke smartphone en laptop;

 • NS business card voor zakelijk reizen;

 • Pensioenregeling met een bijdrage van werkgever;

 • Een jonge en dynamische omgeving;

 • Informele internationale werksfeer;

 • Locatie naast het Centraal Station van Amsterdam;

 • Interne events en een gezellige vrijdagmiddagborrel.


Meer informatie over Paylogic:
https://www.paylogic.com/nl/over-ons


Als je wilt solliciteren, klik dan op "Apply for this job" en stuur je cv en motivatiebrief. We nemen binnen 7 werkdagen contact met je op! Heb je vragen? Stuur dan een mail naar onze Finance Director, Jurgen Knuif. (Applications are accepted in English, although it’s a requirement for the job to speak and write fluently Dutch).


In het kader van de sollicitatieprocedure controleren wij het (zakelijke) LinkedIn profiel van onze sollicitanten.